Ana içeriğe atla

Bebek Arabasının İyisi Nasıl Olur?

Bebek arabası araştırmaya hamileliğimin ilk yarısında başlamıştım. Bu, bebek alışverişi listemde kafamı en çok meşgul eden konuydu.

Bebek arabasında da pek çok şeyde olduğu gibi bir tek iyi yok. Herkes kendi kriterlerini oluşturup ona göre bir arayışa giriyor. Bizim kriterlerimiz:

  1. Arabanın bagajında az yer kaplasın.
  2. Çok maliyetli olmasın. Biz en çok 700 TL ayırabildik bütçemizden.
  3. Travel sistem denen anakucaklı bir model olsun.
  4. Hamağıyla birlikte katlanabilsin.

İlk zamanlarda çift yonlü de olsun istemiştim ama çift yonlü olan modeller oldukça iri ve hantaldı. O yüzden o kriterimi kaldırdım. Zaten anakucağı size doğru bakacak sekilde takılıyor çoğu modelde. Bebek biraz büyüyüp arabaya geçildiğinde de artık sizi değil dış dünyayı görmek istiyormuş. Bebek size dönük ilerliyorsanız, arabadan sarkarak çevreye bakmaya çalşıyormuş. Bu çevremden, deneyimlerine güvendiğim annelerden aldığım bir bilgi.

Çeşitli markalar modeller var. İncelerken içlerinde kayboluyorsunuz.  Ben güvenilirliğine inandığım markalara baktım. Tüm bu maceranın sonunda şu sonuçlar çıktı:
  • Mamas&Papas modellerinde aklım kaldı; ama ufacık bagajımıza sığabilecek modellerin fiyatları bize yüksek geldi. Fiyat konusunda 800TLnin biraz daha yukarısına çıkabiliyorsanız bu markanın Sola modeline bakın derim.
 
  • Maxi Cosi'de Noa isimli model dışında hiçbiri bizim boyut kriterimizi geçemedi. Noa'yı gerek internette gerek dükkanda inceledim. Bayıldım. Eşimin de çok hoşuna gitti. Bunun iki -bana göre- kötü yanı sırtının tam yatmıyor(6aylıktan büyük bebekler için) oluşu ve üzerine ana kucağı takılamaması.. Eğer travel sistem düşünmüyorsanız bu çok güzel, kompakt bir model.

  • Baston tipli travel sistem bir şeyler arıyorsanız Cybex'i önereceğim naçizane. Tentesi UV korumalı. Marka olarak güvenilir. Ana kucağı ADAC çarpışma testlerinden iyi derece almış.
 
  • Quinny'nin en uygun fiyatlı modeli Zapp idi. Bu haliyle bile bizim hedeflediğimiz fiyatı aşıyordu. Fiyatı da geçtim;  hamağı üzerindeyken katlanamıyordu. Fiyat problem değil derseniz bu model de oldukça az yer kaplıyor. Bir görün derim.

Son olarak biz ne aldık derseniz... NUNA Pepp. Cybex ana kucağıyla birlikte. Aldığımız dönemde hediye çeki veriliyordu. Bu çeklerle  birlikte 800 TL'ye geldi bize. NUNA Pepp:Bagajda oldukça az yer kaplıyor. Fiyat olarak gayet uygun geldi. Cybex ana kucağı da çarpışma testlerinden geçmiş gayet güvenilir bir model. O yüzden eşimle içimize çok sinerek aldık.

Burda reklam yapmıyorum malum. O yüzden bana göre kötü yanlarını da söylemeden geçemeyeceğim: Bebek arabası tek elle katlanmıyor ve katlandığında yerden almak için eğilmeniz gerekiyor.
 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yürüteç Telaşı

Merhaba.. Minik tavşanımız artık etrafla daha ilgili. Oturmayı henüz öğrenmişken, hala devrile devrile oturuyorken bir de yürüme telaşı aldı kuzumu. Yürüme derken ayaklarını paldır küldür yere atışını kast ediyorum. Sürekli beni yürütün diye feryat ediyor kuzucum. Biz de artık bir yürüteç alalım dedik. Yalnız burada şunu belirtmek isterim. Yürütece bazı doktorlar karşı. Kalça çıkıklığı yapabilir diye. Zaten bebeğinizi uzun süre yürüteçte tutmayın diye uyarılar var kutusunda. Yirmi dakikadan fazla tutmayın. Yürüteç araştırayım dedim ama ne arasturacagim ki alt tarafı yürüteç diyorum bir taraftan kendime. Yürüteçte ne aranır nesine bakılır ki diyorum. Gerek internette gerekse gire çıka yol ettiğimiz mağazalarda gördüm ki pek çok bileşen varmış bakılması gereken. Anlatmaya başlamadan önce şunu hemen söyleyim: Alırken muhakkak bebeğinizi içine koyun, deneyin. Sağlamlık: Bebeğinizi içine bırakacaksınız. Kesinlikle ve kesinlikle güvenmelisiniz yürütece. Yükseklik: Bu çok ama çok öne

Süt Sağma Pompasının İyisi Nasıl Olur?

Bebek alışverişi listesinde bebek arabasından sonra  en çok kafa yorduğum konu bu. Ben epeyce bir araştırma yaptım ve kendi pompamı bebeğim doğduktan sonra aldım. İlk tavsiyem: "Pompanızı bebeğiniz doğmadan önce alın." Bebeğiniz, Allah korusun, belki sizi emmek istemeyecek olur. Bu durumda yine de anne sütünü alabilmesi için sizin süt üretiminizi pompa ile başlatmanız/tetiklemeniz gerekir. İlk zamanlarda zaten vücudunuz "süt üretme" işini öğrenmeye çalışır. Üstüne bir de sütüm yetmiyor endişesi taşıdığınızda, sütünüz yetmeyebilir. Bu konuda beni aydınlatan  BYBO blogu oldu. Bu blogda "Süt üretiminin artması için memelerinizin boş olması gerekir." diyordu. Bu şekilde siz vücudunuza şunu diyorsunuz. "Bebeğimin daha fazla süte ihtiyacı var. Ürettiğin süt yetmiyor." Bebeğim ilk zamanlarda çok uyuyan bir bebekti. Gece,ben uyuduğum için daha çok süt üretiyordum ama bebek uyuduğu için süt üzerimde kalıyordu. Gündüz de bebek emmek istiyordu ama

İyi Bir Doğum Çantası Nasıl Hazırlanır?

Blogumu her telden pek çok şeyin iyisini anlatmak için açmıştım; ama son zamanlarda dikkatim, algım daha çok bebek üzerine olduğundan aklıma bebek hazırlıkları hakkında daha iyi neler yapılabilir onlar geliyor. Doğum çantanız için hazırlıklarınızı, alışverişinizi sona bırakmayın. Son aylarda, hele de benim gibi belden sıkıntınız varsa, yürümekte güçlük çekebilirsiniz. Allah korusun, bebek erken gelmek isteyebilir. Bu durumlara hazırlıklı olmak için hamileliğinizin altıncı ayında bu çantayı hazırlayıp evinizin girişinde/arabanızın bagajında hazır bulundurun derim. Doğum çantası için internette pek çok liste var. Ben de o listelerden yola çıkarak kendi listemi hazırladım. Alışverişe çıktığımda "Yok canım bu çok gerekli olmaz.", "Şunu da sonra alırım." dediğim şeyler oldu. Bu kararlarımın bazısından pişman da oldum. Şimdi doğum "valizi" için neler yapabilirsiniz bir bakalım. Kendiniz için: Pijama: Emzirmek için özellikle önden düğmeli bir mo